Specialist in Ventilatieproducten

Drukgestuurde regelkleppen (LeanVent)

De gepatanteerde LeanVent regelklep is een drukgestuurde ventilatieklep van de nieuwe generatie ten behoeve van een duurzame ventilatieregeling!

De regelklep heeft een bolvormig afsluitelement in de vorm van een druppel. Het afsluitelement is samen met de motor bevestigd in de behuizing en het regelt de luchtstroom door tegen de inlaat van de behuizing te duwen. De werking is lineair.
De behuizing heeft ook een aerodynamische vorm, met voldoende vrije ruimte om de luchtstroom zonder werveling en met zeer weinig weerstand door te laten.

Met de ingebouwde regeltechniek wordt de luchtstroom continu gemeten en vraaggestuurd geregeld. Dit kan bijvoorbeeld op basis van CO2 of bewegingsdetectie. Dit is momenteel het meest geavanceerde VAV en DCV systeem dat op de markt is. Door de unieke vorm kan de voordruk teruggebracht worden van 300Pa naar 140Pa, wat een enorme energiewinst betekend!

Maar we gaan nog verder. Op het moment dat alle kleppen in een systeem op een minimum stand staan kunnen we de voordruk nog verder verlagen naar zo'n 50Pa! Hiermee word de gewenste ventilatie behaald met een nog later energieverbruik.

De duurzame ventilatieregeling bestaat uit een signaalgestuurde regelklep zonder druk- of stromingssensor of een signaal-/drukgestuurde regelklep met druk- of stromingssensor. 

 
 

 Klik hier voor het aanvragen van de actuele prijzen en levertijden